EIVÄT KAIKKI MIEHET

Lasikaton jatko-osa Eivät kaikki miehet venyttää chick litin rajoja pidemmälle kuin kukaan koskaan aiemmin.

Pentti Taisto Urho Yli-Äijä, nykyaikaisen tarinan hankala sankari ja entinen automekaanikko, on nopeasti kyllästynyt eläkkeellä oloon ja tarpeettomuuteen. Ystävältään Rainelta, joka on Radio Lailailain johtaja, hän on onnekseen saanut oman radio-ohjelman. Vihdoinkin Pena saa äänensä kuuluviin omassa Miesselitys-ohjelmassa, mutta miten siihen vastaa maailma, jossa mitään ei saa enää sanoa?

Kostean saunaillan jälkeen #metoo saapuu Lailangalle, ja kaupunkia ravistelee ahdisteluskandaali. Soppaan sekaantuvat myös Lailangan Miesasiamiehet ry ja Tasa-arvoteko-järjestön johtaja Salli Vaara. Pena, vanhaksi luultu koira, oppiikin uusia temppuja ja sanomaan ”feminismi” irvistämättä. Tiukasti rakenteissa istuvat ahtaat sukupuoliroolit tekevät kuitenkin elämästä hankalaa ihan jokaiselle.

Eivät kaikki miehet on teatteriohjaaja-kirjailija Elina Kilkun 11. teos. Hänet tunnetaan myös suositusta Storytel Original -sarjastaan Vaimovallankumous. Kilkun feministinen ja hauska teksti yhdistää ilmiömäisesti huumorin vetävään tarinankerrontaan ja sivaltaviin havaintoihin.

Lukija: Ilkka Heiskanen

Kansi: Elina Warsta