VAIMOVALLANKUMOUS 

Naimisiin? Ei kiitos.

Romanttisten komedioiden stereotypiat saavat kyytiä Elina Kilkun riemastuttavassa romaanissa Vaimovallankumous.

Anni Suvilahden ylettömän ihana kumppani Mika on järjestänyt ikimuistoisen 10-vuotispäivän pariskunnan yhdessäolon kunniaksi. Mika on huomioinut Annin rakkauden romanttisiin komedioihin ja tehnyt Helsingistä New Yorkin, romanttisten komedioiden pääkaupungin, jonka huolellisesti valittuihin kohteisiin hän on järjestänyt klassikkoelokuvien kohtauksia muistuttavia yllätyksiä. Juhlapäivän huipennukseksi Mika kosii Annia. Anni sanoo ei.

Tästä vastauksesta alkavat ensin helvetilliset tunnontuskat, mutta ihmisen, ja jopa kosinnasta kieltäytyneen naiseläjänkin, onneksi on ystäviä, jotka nostavat nenän vedenpinnan yläpuolelle ja jotka kutsuvat kyläilemään kotikaupunkiinsa ­­– New Yorkiin!

Elina Kilkun tavaramerkkejä ovat reippaan railakas, absurdiksikin paisuva huumori, yhteiskunnallisesti terävä silmä ja luja luottamus ystävyyden kantavaan voimaan. Vaimovallankumous pohjautuu suosittuun, samannimiseen Storytel Originals -äänikirjasarjaan.

***

Älä ota sitä niin vakavasti -blogi kirjoittaa:

“Kevyestä juonikulustaan huolimatta vitsien taustalla kulkee virkistävästi monitasoinen pohjavire naiseuden stereotypioista ja niiden kritisointia, mutta ällös lukija pelästy, sataprosenttista viihdettä on tämä kirja silti.
Itse nauroin kyyneleet silmissä heti alkuun, kun Anni pohdiskelee haluttomuutensa siivittämänä suuseksisessiota… (–)
Leffafriikille New York tapahtumaymäristönä elokuvista tunnetuine ja mainittuine lokaatioineen antaa extrakicksejä.”
 
Koko teksti löytyy TÄÄLTÄ.
 
Kotona kirjassa -blogi kirjoittaa: 
 
“New York on lempikaupunkini, johon on jatkuva ikävä. Kyselin kaukokaipuussani vinkkejä kirjoihin, jotka sijoittuvat tähän ikoniseen pilvenpiirtäjäkaupunkiin, ja yksi suositus oli Elina Kilkun Vaimovallankumous. Vihje osoittautui mainioksi: romaani todella vie Manhattanin kortteleihin ja tuttuihin kohteisiin, eikä kaupunki ole kirjassa vain taustalla.”
 
Koko teksti löytyy TÄÄLTÄ.