LASIKATTO

Railakkaan hauska ja raikkaan oivaltava kertomus räjäyttää romanttisen komedian atomeiksi ja laittaa lasikatot helisemään.

Salli Vaara juhlii 39-vuotissyntymäpäiväänsä uudenvuodenaattona. Salli on sinkku ja täydellisen tyytyväinen elämäänsä Lailangan pikkukaupungissa, missä hän työskentelee paikallisradion tuottajana. Salli tekeekin uuden vuoden lupauksen: Hän ei aio muuttaa elämässään yhtään mitään.

Ja tietenkin kaikki muuttuu.

Vuoden ensimmäisenä työpäivänä Salli saa kuulla, että työpaikalla on edessä suuria uudistuksia. Sallin tuottajanpesti lakkautetaan, ja sen sijaan Sallin toivotaan omaksuvan kikattavan naisjuontajan roolin uudessa Kollikupla-aamuohjelmassa, jonka perustana ovat rasvaiset vitsit ja perinteiset sukupuoliroolit.

Muutoksen tuulet puhaltavat Lailangalla toiseenkin suuntaan, sillä kaupunkiin on vastikään perustettu Tasa-arvoteko-nimisen järjestön uusi toimipiste. Kun Sallille yllättäen tarjotaan työpaikkaa Tasa-arvoteossa, hän ajautuu sisäiseen kamppailuun: pitääkö kiinni tutusta ja taloudellisesti turvallisesta työpaikasta, vai heittäytyäkö seikkailuun, joka on täynnä epävarmuuksia? Salli huomaakin olevansa kuin romanttisen komedian sankaritar: on tehtävä mahdottomalta tuntuva valinta – mutta ei kahden miehen, vaan kahden työpaikan välillä.

Elina Kilkku tunnetaan muun muassa suositusta Storytel Original -sarjastaan Vaimovallankumous. Hänellä on ilmiömäinen kyky yhdistää humoristinen ja vetävä tarinankerronta oivaltaviin havaintoihin.

Lukija: Susa Saukko

Kansi: Elina Warsta